Коледно-новогодишни опасности

Уважаеми настоящи и бъдещи партньори,

Наближават Коледните и Новогодишните празници.  Преди празничните дни има за какво още да помислим и да предупредим колегите си. Ето какво предлагаме на Вашето внимание:

Коледно-новогодишните опасности

СТРЕС:
Коледно-новогодишните празници са един от периодите са най-много самоубийства и депресии. Може би защото тогава си правим равносметка, сравняваме се с другите, чувстваме се самотни много повече, отколкото през останалото време от годината.
РЪЧНА РАБОТА С ТЕЖЕСТИ:
Може да не сте се замисляли за носенето на подаръците, празничните ястия и поставянето на декорациите като за „ръчна работа с тежести“, но всъщност и те влизат в това определение. По време на празниците повдигането, пренасянето, бутането и дърпането са повече спрямо същото през останалите периоди на годината и това може да ви изложи на по-висок риск от поява на болки в гърба и раменете.
ПОЧИСТВАНЕ НА СНЯГ И ЛЕД:
Най-честите наранявания са свързани с долната част на гърба поради претоварване и прекалено разтягане. Една пета от нараняванията по време на почистване на сняг и лед са причинени от подхлъзване и падане. Статистиката посочва още, че има смъртни случаи при тази дейност и те са резултат от сърдечен инфаркт.
ШОФИРАНЕ:
Дали ще се прибираме по родните места или ще отиваме на почивка, движението по пътищата е много по-натоварено по време на коледно-новогодишните празници. Всички бързаме, но високата скорост, агресивното шофиране, невниманието и сънливостта са сред водещите фактори за катастрофи. Да не забравяме и шофирането след употреба на алкохол.
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТОК И ПОЖАР:
         Лампички, светещи гирлянди, свещи, множество електрически уреди, ангажирани в подготовката на празничната вечер – всички те могат да претоварят електрическата мрежа или да предизвикат злополука, поради неправилно използване. Да опазим нас и нашето имущество по време на празника!
ФОЙЕРВЕРКИ:
Какви са основните правила за безопасност при използване на фойерверки?

1.Никога не използвайте фойерверките на закрито!
2. Използвайте средства за запалване на фойерверките, които ще ви дадат възможност да се отдалечите – кибрит, специални драскала за пиратки или специални електрозапалки.
3. Внимавайте, когато духа силен вятър. Зарята може да се разпространи в посока на наблюдаващите.
4. Не пушете, когато носите фойерверки в себе си.
5. Не насочвайте и не хвърляйте фойерверки към хора или предмети.
6. Внимавайте с домашните любимци при използване на фойерверки, може да има непредвидима реакция при уплахата им.

 

Информация от www.otgovori.info

Comments are closed.

 • БЕСТ 2012, ООД
  СЛУЖБА ПО ТРУДОВА МЕДИЦИНА
  Бургас
  ул. Стара планина 12 вх.Б ет.3 оф.10
  +359 56 701 196
  +359.885 560 830
  +359 888 719 110
  best2012@abv.bg